Alvorlige sykdomsutbrudd kan koste titalls millioner i tap og tiltak. Ved å bruke DESS kan du reduse risikoen for slike utbrudd, og investeringen i verktøyet kan derfor spare betydelige beløp gjennom forebyggende arbeid for bedre fiskehelse og omdømme. Dette gjelder for alle aktører, både oppdrettere, servicerederier og utstyrsleverandører.
Kan jeg prøve DESS® før jeg bestemmer meg ?
Vi tilbyr en detaljert demo som gir deg mulighet til å se verktøyet i bruk. På denne måten kan du se om DESS passer for deg før du bestemmer deg. Å ivareta god biosikkerhet har ingen snarveier, men DESS gjør det enklere.
Hvilken type support får jeg som bruker av DESS® ?
Alle abonnenter får tilgang til personlig support på dagtid. Dette innebærer at du enkelt kan få rask hjelp med tekniske spørsmål. Vi sørger for regelmessige oppdateringer og også nye funksjoner for å holde systemet ditt à jour ved regelenderinger.
Hvordan håndterer DESS® datasikkerhet ?
Vi bruker moderne teknologi for å sikre beste praksis datasikkerhet. Data lagres på sikre servere lokalisert i EU. DESS AS skal oppfylle kravene i GDPR, slik at både bruker- og virksomhetskritiske data behandles i tråd med gjeldende lover og regler. Du finner mer detaljert informasjon i vår personvernpolicy. Ta gjerne kontakt om du ønsker mer informasjon om dette.
Er det mulig å tilpasse løsningen ?
Ja, vi kan tilby API-integrasjoner mot tredjepartssystemer. Har din bedrift spesielle interne prosedyrer, kan vi også integrere disse kun for din organisasjon. NB! Vi går ikke på kompromiss med kvaliteten i DESS, og vi gjør derfor ikke tilpasninger i løsningen hvis det senker standarden vår.
Hvor mange brukere kan jeg ha på abonnementet ?
DESS er skalerbart og kan håndtere et ubegrenset antall brukere. Du betaler en årlig lisens for tilgang til systemet, samt en løpende kostnad basert på faktisk bruk (per enhet), slik at du slipper å betale for mer kapasitet enn du trenger. Du kan enkelt legge til eller fjerne brukere og enheter etter hvert som driften din endrer seg.
Hva skjer ved oppsigelse av abonnementet ?
Du kan si opp når som helst. Inntil siste faktureringsperiode er avsluttet, har du tilgang til tjenesten. Vi hjelper deg med å slette eller eksportere din data på en trygg måte. Slik beholder du full kontroll over din dokumentasjon, og vi sørger for at dataene dine etterpå slettes hos oss i henhold til våre rutiner for personvern og datasikkerhet.
Hvordan hjelper DESS® meg å møte myndighetskrav ?
DESS er spesielt utviklet for å ivareta smitteforebyggende rutiner. Gjennom standardiserte prosess-steg med bilder og signaturer, kan du dokumentere alle tiltak og prosedyrer systematisk. Dette gjør det enklere å vise myndigheter at biosikkerheten håndteres ansvarlig, hver eneste dag.
DESS er også utviklet for å redusere risiko for menneskelige feil. Appen guider brukeren gjennom faste steg med obligatoriske bilder og signaturer, og rapporter kan ikke redigeres i etterkant. Dette løfter terskelen for å ta snarveier.
Hvor lang tid tar det å komme i gang ?
Implementeringstiden varierer avhengig av hvor kompleks virksomheten din er, men de fleste kunder er i gang med full funksjonalitet første dag. Det som tar lengst tid er som oftest å få dine egne brukere til å laste ned appen og sette opp sine respektive brukerkontoer. Vi kan også bistå med å legge inn lokaliteter og fartøy for en smidig onboarding.
Hvordan foregår opplæringen ?
Vi tilbyr både nettbasert og fysisk opplæring on site. Før man starter med tjenesten gir vi deg en grundig gjennomgang av DESS. Vi utvikler også interaktive guider og opplæringsmateriell som er tilgjengelig direkte i appen. Målet er at alle i organisasjonen raskt skal føle seg trygge på å bruke systemet, og lære seg bedre biosikkerhet gjennom bruken.
Hva om jeg mister internettforbindelsen ?
DESS er en app med tilgang til svært store mengder data, derfor lagrer vi dataen på sikre servere og man trenger derfor internettforbindelse for at tjenesten skal fungere optimalt. Er man uten internett kan man likevel ivareta DESS-registreringer ved å ta FØR og ETTER bilder av prosessen, og gjøre registreringen i appen når internett er tilbake. På den måten sikrer du fortsatt beste praksis uten internett, og unngår hull i biosikkerhetsloggen. -Man merker da rapporten med at den er utfylt i ettertid på grunn av manglende internettforbindelse.